Hotell i Gävle

elite-grand-hotell-gävle

Gevalia, Tomas Di Leva, Rolf Lassgård och världens största julbock kommer alla från kuststaden Gävle. Det är nog få turister som besöker staden i första hand för att se dessa men däremot drar Furuvik, Sveriges största järnvägsmuseum och hockeylaget Brynäs desto fler besökare.  Här finns hotell att välja mellan i flera olika prisnivåer, både för din semesterresa eller din affärsresa, några av de hotell som går att välja mellan är:

Elite Grand Hotell
För Gävleborna heter huset ”Gamla Grand” vilket kommer från Grand Hotell som var beläget i byggnaden för mycket länge sedan. Sedan dess har det varit kommunalt musikhus och andra verksamheter i huset för att bara för några år sedan återgå till hotellverksamhet. I detta fyrstjärniga hotell lyfts byggnadens historia fram på ett mäktigt sätt. Njut av god mat i restaurangen med utsikt över ån som flyter genom stan eller njut av kvällen i ett mycket påkostat spa.

Best Western Hotell
Det går knappt att bo mer centralt än vad man gör på Best Western Hotell. Med stadens torg ca 100 meter från hotellets entré har man nära till allt vad stadskärnan har att erbjuda. Den som vill aktivera sig under dagarna kan nå konserthuset via promenadvägen på 10 minuter, badhuset inom 20 minuter och Gävle Stadsmuseum på 10 minuter.

Nya Engeltofta Sea Lounge
Är det inte stadens puls som i första hand lockar utan lugn och ro kan Nya Engeltofta Sea Lounge starkt rekommenderas. Några kilometer utanför Gävle ligger Engeltofta som är ett värdshus med anor från 1800-talet. Många gånger anordnas temakvällar med jazzmusik, poesiafton eller liknande. Värdshuset har även en egen strand som är öppen för allmänheten. Dagtid tar sig många gävlebor ut hit för att bada, äta gott och umgås.

Boendet sker i Sea Lounge med utsikt över havet, närhet till skogen och lugn och ro som genomsyrar boendet.

Hotell Gävle
Ett trestjärnigt hotell som framförallt vänder sig till familjer och affärsresenärer. Här finns 49 rum att välja mellan och en lägenhet på tre rum och kök för den som har tänkt att stanna under en längre tid. Hotell Gävle ligger några minuters gångväg från tågstationen och 5 minuter från torget och stadens centrum. Ett lite billigare alternativ för den som ändå vill bo centralt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *